La Poarta Alba, la „Cacanarie” – reloaded

La Poarta Alba, la „Cacanarie” – reloaded
La Poarta Alba, la „Cacanarie” – reloaded

Actul I. La punctul de lucru Raja „Cacanarie”, la  detinutul Stoican Alberto soseste sotia acestuia, Loredana. Este intampinata de Stoican care ii spune sa plece imediat, insa apar in peisajul flagrantului domnii Banuta, Mate, care investigheaza cazul si dispun retragerea detinutului de la punctul de lucru. Stoican are ca bonus mutarea de la sectia exterioara valu lui Traian la centru, plus un raport de incident. 

Stoican Alberto are o banuiala, crede ca detinutul Corbeanu Silviu, fost politist de frontiera spagar si coleg de suferinta la „Cacanarie”, colaboreaza cu „garda” si i-a facut aceasta bucurie. Ca atare, vrea sa se razbune pe Corbeanu, punand la dispozitia penitenciarului, prin nevasta-sa, niste poze si filmari, facute la acelasi punct de lucru, doar asa, just in case, pentru santaj.

Sotia lui Stoican merge in audienta la Mate, Banuta si „Giuliano” si le pune la dispozitie poze si filmari de la „Cacanarie” de unde se vede cum Corbeanu primea vizite la punctul de lucru. Sustine ca nu mai era nimeni de fata in afara de cei trei pui de lei de parnaie.

Actul II. A doua zi, ca prin minune, detinutul Corbeanu Silviu, afla despre Stoican, coleg cu el la „Cacanarie” ca detine niscaiva poze si filmari pe care sotia lui Stoican le pusese la dispozitia domnilor Mate, Banuta si „Giuliano”, cu o zi in urma. Trimite la penitenciarul deja celebru, Poarta Alba, un fax prin sotia sa, prin care-l denunta pe Stoican, anuntand conducerea penitenciarului VIP-urilor, ca Stoican ii va inscena, prin poze si filme trucate prin suprapunere de imagini, o poveste despre vizitele ilegale de la punctul de lucru „Cacanarie”.

Actul III. Doamna Loredana suna la ANP si ii explica pe larg, domnului caruia i-a fost repartizata petitia ei, cam cum sta treaba cu „Cacanaria”. E o poveste despre abuzuri, favorizari, spagi, trafic de influenta pe care sefii de la Poarta Alba nu s-ar sfii sa le comita.

Doamna Loredana vrea dreptate – asa cum o intelege dansa, nimic altceva, si sustine ca „flagrantul de la „Cacanarie” nu ar fi decat o malversatiune made in Banuta, Mate & Corbeanu  LTD, detinutul Corbeanu fiind pionul principal in „atragerea in cursa” a sotului ei, Stoican Alberto.

Pentru ca nu-si poate explica cum de au aparut la tanc la  „Cacanarie” domnii de la penitenciar si cum de nu a mai reusit sa iasa de la acel punct de lucru, cei de la firma de paza fiind somati telefonic de domnii veniti in control sa nu ii mai deschida poarta, pe unde venise cu masina.

Actul IV.  Urmeaza.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

6 gânduri despre „La Poarta Alba, la „Cacanarie” – reloaded

 1. Niciun director general nu a fost interesat să reformeze sistemul penitenciar. Toți cei care s-u perindat pe la conducerea ANP nu au fost decât niste politruci și atât.
  Unde sunt rezultatele dumneavoastră domnule Bejan? Cumva sutele de „lucrări științifice”? calificativul duneavoastră de „excepțional”?
  Dar gradul de chestor, cum mama dracului l-ați obținut? Nu de alta dar poate vor și alții să ajungă chestori de pușcărie și nu cunosc rețeta.
  Dar rezultatele dumneavoastră, domnule Vulpe, unde sunt? Plata către CEDO a proceselor privind condițiile de detenție? Cine sunt vinovații, domnule Vulpe? Dar de Mate și de Bănuță ați auzit, domnule Vulpe? De ce mai sunt în funcții acești doi incompetenți? Sunt protejații dumneavoastră?
  Cunoașteți preocupările acestor doi angajați, subordonați ai dumneavoastră? Știți cu ce iși pierd timpul? Cu fabricarea de dosare către DNA pe baza unor declarații luate sub amenințare și de promisiuni de favorizare a unor deținuți care sunt dispuși să accepte asta?
  Toate astea fac parte din proiectul dumneavoastră de management, domnule Vulpe? Cunoașteți că acești doi angajați au făcut presiuni asupra unor angajați ca să declare ce le convine lor? Că unii angajați au preferat să-și ia 2 ani de concediu pentru creșterea copilului decât să lucreze cu ei?
  Sau de faptul că unii au preferat să se transfere în alte unități? Că unii au demisionat din cauza lor?
  Când aveți de gând, domnule Vulpe, să renunțați la a mai încuraja astfel de comportamente de tip securisto-comuniste? De ce nu vă dați demisia, domnule Vulpe?
  De ce nu spuneți realitatea în comunicatele de presă, domnule Vulpe? De ce minciuna și zeflemeaua sunt caracteristicile de bază în actul dumneavoastră de comunicare, domnule Vulpe? Sunteți responsabil de destinele a 12 000 de angajați și de custodierea a câtorva zeci de mii de deținuți. NU vă e rușine, domnule Vulpe, când vă ridicați salariul lunar, plătit din bugetul statului?

  Apreciază

 2. Bună ziua,
  Dacă au fost împuterniciți și nu prin concurs, cum să fie capabili pentru funcția de director. Au învățat de la deținuți cum să facă bani, nu le ajung salariile !😐
  Cu angajații, nu știu să se poarte decât să le dea sancțiuni, să-i umilească, fără a tine cont că și Mate, a făcut aceeași muncă de subofițer în postul de santinela.
  Vazandu-se repede avansat de către tatutul Bejan și-a luat-o în cap. Eu aș propune sa i se facă și o testare psihologica. 😐😐

  Apreciază

  1. Lasa ca le da nenea Vulpe de la ANP iar 50%, pentru lucrari de exceptie. Ce zici, nea Vulpe, te bagi sa le dai un 50% oamenilor tai de la Poarta Alba? Pe trimestrul IV, sau daca nu, pe viata macar?

   Apreciază

  2. Toti directorii/adjunctii imputerniciti de tatutul Bejan sunt „o apa si un pamant”……cand vor iesi la suprafata rezultatele probabil o sa fie cam tarziu…….si totusi…..chiar nimeni nu observa incompetenta si ABUZURILE facute de acesti imputerniciti? chiar trebuie sa se distruga totul ca sa iasa in evidenta toate „manariile” facute ??? chiar nu verifica nimeni cum se da acel spor, care ar trebui sa se bazeze pe niste fapte concrete si nu pe tehnica ” o mana spala pe cealalta”??? cat trebuie sa mai suportam aroganta, prostia, neprofesionalismul si rautatea acestor imputerniciti care cred ca la ei incepe si se sfarseste totul??? si care nu sunt in stare sa realizeze o lucrare de calitate ?!?!?! sper ca odata, candva….o sa se realizeze tot ceea ce se scrie pe aici………………………..

   Apreciază

  3. …despre mandatari, întreceri şi campioni

   Unii “ Înţelepţi” au creat un brand original de selecţie a laureaţilor la competiţiile interne şi au francizat drepturile la nivel teritorial extinzând exploatarea mărcii înregistrate astfel că, premianţii sunt aleşi, cum este şi normal, tot pe principii care reflectă interesele membrilor fondatori …. Aşa că, nu contează dacă te prezinţi la gală sau nu …rezultanta este aceeaşi….

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: