Dezvaluire! Raluca Pruna a aflat secretul: apa e uda!

stencil.blog-post-feature
Dezvaluire! Raluca Pruna a aflat secretul: apa e uda!

Nu incetez sa ma minunez de cum se face ca oameni care ar trebui sa conduca un minister descopera lucruri atat de simple. Asa e, dureaza sa construiesti penitenciare. A descoperit si doamna Pruna de la justitie ca legislatia e greoaie.

Pregatire proba scrisa (Gratuit) – Inscriere | Pregatire proba scrisa (Avansat) – Inscriere | Simulare interviu (Online) – Inscriere

Abia astept vestea ca ministrul justitiei a aflat ca roata e rotunda, apa e uda si iarna nu e ca vara. N-as vrea sa fiu rau, dar e si asta un soi de nesimtire aroganta. Cum adica nu i-a spus nimeni semetiei sale ca sunt si lucruri bune in sistem?! Ti-a spus mai Raluca Alexandra, dar n-ai auzit.

„Pe termen scurt, trebuie sa gasim niste solutii, sa rezolvam niste probleme sistemice. (…) Am mers foarte mult in penitenciare in primele luni si am vazut ca aproape toate persoanele cu care eu am discutat, sute de persoane, mi-au zis in general doua lucruri. Mi-au zis ca, bun, conditiile sunt cele care sunt, sunt precare, proaste si ca ei inteleg ca nu se pot corecta de pe o zi pe alta.

Ati spus ca, pe termen scurt, solutia sunt penitenciare noi sau reabilitarea unor unitati militare. Nu, nu sunt solutii pe termen scurt pentru ca dureaza, dupa legislatia romana — nu ma intrebati de ce — cinci ani ca sa construiesti un penitenciar, daca nu se intampla nimic pe parcurs. Altii fac niste autostrazi in trei ani, prin munte, noua ne trebuie, dupa legislatia romana, cinci ani, repet, daca nimeni nu contesta nimic pe parcurs.

Atunci, cei cu care am vorbit in detentie mi-au spus mie si colegilor mei ca, bun, intelegem, dar vrem sa muncim. Chestiunea aceasta revine recurent, chestiunea aceasta cu munca”, a spus Raluca Pruna, potrivit Agerpres.

Totodata, ea s-a aratat nemultumita de comunicarea administrativa, afirmand ca n-a stiut decat dupa sapte luni de mandat ca ministru ca Penitenciarul Gherla este un exemplu de buna practica in ceea ce priveste dreptul la munca al detinutilor.

„Noi suntem aici intr-o situatie fericita, la o dezbatere unde participa conducerea Penitenciarului Gherla, care a facut lucruri extraordinare. (…) Eu spun foarte deschis: eram de sapte luni ministru si, pana pe data de 3 iunie, discutand despre penitenciare cu conducerea ANP, nimeni n-a considerat necesar sa intrebe sau sa mi se spuna ca exista modele de buna practica, precum cel de la Gherla”, a mentionat Raluca Pruna.

Citeste tot articolul aici.

Eh, acu’ stii de ce mai Raluca Alexandra, la noi dureaza? Pentru ca sunt multi descoperitori d’astia ca matale! Tu ce credeai?! C-au fost bani si ca n-a vrut nimeni sa-i cheltuieasca sa imbunatateasca conditii in penitenciare?! Bine ce esti matale tehnocrata!

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

8 gânduri despre „Dezvaluire! Raluca Pruna a aflat secretul: apa e uda!

    1. totusi mi se pare un act deviant atunci cand un director de penitenciar- BRAILA- imputernicit efemer deturneaza sume inportante de la imbunatatire conditii de detentie si ii aloca la reparatii capitale ale biroului personal( parchet nou, scaun cu masaj, toata baia personala noua: flise, gresie aleasa personal de domnia sa , cabina dus, etc).

      Apreciază

    2. cu cine sa schimbi conceptul de penitenciar: cu Muscalu( tanchist) la Giurgiu- vesnic imputernicit, cu Feodorov la Tulcea, cu Oprea la Braila( care este focalizat doar pe transferul sotiei sale de la Tichilesti la Braila, cu Tugui director adjunct la Tulcea ( un alt producator de spaga pentru cei din aparatul central),. cu Rau la Galati( luat 5 sutimi la concurs dupa contestatie si devenit director adjunct, cu retardatul de Banuta la Poarta Alba, cu nepotul lui Dusa de la Focsani- un alt spagar prins de DNA?UITATI-VA PRIN CONDUCERILE PENITENCIARELOR SI MAI VORBIM.

      Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: