Raluca Pruna trimite penitenciarele inapoi in epoca excesului de puncte de lucru

Untitled design-6
Raluca Pruna trimite penitenciarele inapoi in epoca excesului de puncte de lucru

In recentele declaratii publice doamna Ministru de Justitie, Raluca Pruna, ii face vinovati pe directorii de penitenciare de management slab, deoarece nu au garantat suficient dreptul la munca al detinutilor.

Cu alte cuvinte, doamna ministru isi doreste in viitor cat mai multe puncte de lucru cu detinutii apti de munca. Exista posibilitatea ca doamna Raluca Pruna sa nu fie constienta ca un numar mare de puncte de lucru coroborat cu un deficit de personal inseamna generarea de ore suplimentare si suprasolicitarea angajatilor din penitenciare.

Am speranta ca deciziile viitoare ale doamnei Raluca Pruna si a noii echipe de conducere a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) – M. Vulpe, D. Halchin, T.F. Ungureanu, Ilie Gabriel – sa nu ma determine sa il regret pe domnul Catalin-Claudiu Bejan, dupa pensionarea acestuia.

Nu de alta, dar cu cateva luni in urma actualul director general al ANP, C.C. Bejan, constientizand in ultim ceas fenomenul punctelor de lucru in exces, a sugerat directorilor de unitati reducerea acestora, din motive ce tin de siguranta locului detinerii si posibilitatea asigurarii drepturilor angajatilor din penitenciare.

Pentru necunoscatori precum doamna ministru Raluca Pruna, excesul de puncte de lucru, in conditiile actuale in care valul de pensionari masive a lovit sistemul penitenciar, nu este oportun, din motivele mai sus amintite. Doamna ministru, dar si noua conducere a ANP ar trebui sa constientizeze ca si angajatii au drepturi care trebuie respectate, nu numai detinutii. Dar deh, noi nu ne urcam pe cladiri si nu dam foc la cearsafuri in ferestre.

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

6 gânduri despre „Raluca Pruna trimite penitenciarele inapoi in epoca excesului de puncte de lucru

 1. Peste vreo doua zile, dupa ce se va gandi mai bine, va spune ca sporirea punctelor de lucru ar trebui facuta numai in limite rezonabile. Mai ales ca imediat ce s-au indesit acestea, a doua zi, au si evadat doi pepelei, de pe la Timisoara. Unul era inchis pentru omor si lucra la un punct exterior, cu paza mai fara paza, asa. Din pacate, documentul este clasificat, conform deciziei DG Bejan. Asa ca nu putem spune mai multe. Cititi presa si reveniti asupra managementului punctelor de lucru, asadar.

  Apreciază

  1. Nu sunt un sustinator al punctelor de lucru. Motivele le cunoaste orice angajat al sistemului penitenciar. Nu poti salva de la saracie sistemul punand supra-sarcini in carca angajatului de rand sau generandu-i ore suplimentare.

   Colegii nostri mai au pana vor constientiza ca au drepturi si pana vor invata sa si le ceara.

   Apreciază

 2. Da de unde, dle!Multi nu vad faptul ca gardienii executa pedepsele privative de libertate!Hai sa facem un imn al gardienilor! Am sa ma inspir de la dl CP-Mai bine golan,decat gardian!Mai bine infractor,decat muncitor!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: