Paslaru si Pruna creeaza inechitati salariale in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Paslaru si Pruna creeaza inechitati salariale in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala
Inechitati salariale in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru si Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, prin neacordarea sumelor compensatorii corespunzatoare salariului de merit angajatilor din penitenciare, creeaza inechitati in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala (OPSN).

Pentru prima data, in marea familie ocupationala OPSN se creeaza o discriminare in ceea ce priveste acordarea in mod unitar a drepturilor acestora. Decizia discriminatorie a celor doi ministri da contur ideei iesirii penitenciarelor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala: PENITEXIT.

Remunerarea si recunoasterea muncii doar unui segment de angajati, cu expluderea penitenciarelor, reprezinta o masura ilegala, contrara principiilor democratice promovate de statul de drept. Atat Dragos Paslaru, cat si Raluca Pruna, prin interpretarea defectuoasa a OUG privind salarizarea bugetarilor, duc o politica de accentuare a inechitatilor salariale, decat sa gaseasca solutii pentru reducerea acestora.

Aceasta politica a discriminarii si inechitatilor intre categoriile de salariati din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala duce ireversibil, ca urmare a incalcarii si interpretarii eronate a legii, la dezbinarea acestei structuri, care are abligatia de a veghea la siguranta cetateanului.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „Paslaru si Pruna creeaza inechitati salariale in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

 1. Asta se și dorește, credeți că l-au dat jos pe Ponta degeaba? Cei din spatele tehnocraților se pretează la orice, la Colectiv a fost crimă cu premeditare!

  Apreciază

 2. Doamna Pruna se face ca nu stie cine face parte din structura de aparare. Se pare ca si dansa a facut parte din structura, dupa absolvirea unei facultati oarecare de Drept. Problema in speta este alta. Noi ne-am obsinuit sa adoptam politica sindicala de „minimis”. Adica, hai sa o luam usurel, cu cererile specifice pe rand, azi cu lentilele, maine cu 50%, poimaine cu meritul. . Una cate una, sa nu deranjam prea mult. Pai, in ritmul asta, ii semnalizam si domnului presedinte Schiopu, vor trece generatii de „gardieni” la pensie si se vor naste milioane de plosnite televizate, pana cand se va schimba ceva concret, fundamental, in activitatea noastra. De aceea, faceam apel la radicalizarea discursului nostru, la un plus de fermitate in dialogul cu MJ, dar si la sustinerea unui pachet de cel putin 2 revendicari. Musai, de exemplu, sa batem saua puternic cu Statutul nostru si cu includerea procedurii disciplinare, in extenso, acolo. Intre timp, s-a lansat in dezbatere publica Statutul Cadrelor Militare pe care, numai rasfoindu-l, ramai socat de viziunea celor care l-au intocmit si cat de departe este proiectul nostru de Statut, fata de acesta. Ca sa nu mai spunem ca este obligatoriu, in multe puncte, in acest moment, sa acordam Statutul nostru cu acest proiect extrem de vast. Dar este concediu, luna lui cuptor, uitaseram. Scuze.

  Apreciază

  1. Răsfoiește mai bine statutul cadrelor militare și ai să vezi că sunt îngrădite mult mai multe drepturi. Spre ex: mutarea la ordin. Ți-ar conveni să fii mutat peste noapte de la Craiova la Iași?
   PS: statutul vostru e parfum…

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: