Mobbing de penitenciare

Mobbing de penitenciare
Mobbing de penitenciare

N-as vrea sa se piarda printre prioritatile momentului pentru ca mi se pare important. Se intampla exact la Penitenciarul Poarta Alba.

Acolo unde detinutii – VIP au gasit ‘intelegere’ din partea actualilor directori-pensionari. Presa relateaza despre cum in acelasi penitenciar, amintita conducere practica un fel de mobbing de penitenciare despre care de ani de zile ANP s-a facut ca nu stie.

La acelasi penitenciar am povestit acum cateva luni despre un ofiter care a fost sanctionat abuziv de 7 ori in doar cateva saptamani, doar pentru ca se implicase in activitatea sindicala. A castigat ulterior in instanta. A durat insa ani. Si, iata, nu oricine are aceeasi energie de a se lupta cu sistemul.

 

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

7 gânduri despre „Mobbing de penitenciare

 1. Comentariile aparute la articolul din presa constanteana sunt edificatoare.
  Astfel de personaje, cocotate pe pozitii manageriale, duc sistemul in jos.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Atentie la oamenii lui mațe de la escorte administrativ plutoane, ei fac jocurile .Daca vrei sa fi baiat faci plata la imparat.

   Apreciază

 2. Mobbing-ul este o forma de hartuire psihologica la locul de munca, care dureaza o perioada mai lunga de timp, de genul lunilor. Aceasta forma de hartuire are drept scop de a face rau intentionat si se caracterizeaza prin atacarea unui salariat prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare, izolare, critici, insulte, remarci defaimatoare, violenta verbala si fizica.

  Agresorul poate un alt coleg, un grup de colegi sau superiori ( in cele mai multe cazuri ).

  De cele mai multe ori, victima se afla in imposibilitatea de a raspunde atacurilor, iar din acest motiv ajunge sa sufere de depresii, boli psihosomatice, insomnie, tulburari de comportament ( abuz de substante, alcool, tutun, bruxism ), scaderea increderii in sine si a stimei de sine, pierderea eficientei in munca, stres acut, stres posttraumatic.

  Unde in sistemul penitenciar nu este prezenta aceasta forma de hartuire?

  Apreciat de 1 persoană

   1. Sperați degeaba, la Poarta A lbă, mobbingul e sport de masă, vezi ultimul caz cu agentul PatăAlbă! Dacă nu reușești să te transferi, ești victimă sigură, controlul de la MJ e „la secret”, de aia nu merge nimic în Românica Balkanica!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: